Kinderopvang Balenshuis

Over kinderopvang Balenshuis Udenhout

Ik woon in het buitengebied van Udenhout tussen de weilanden, waar met regelmaat de schapen en koeien lopen. Onze tuin grenst aan deze weilanden waardoor de schapen en koeien bijna in de tuin staan.

Zelf hebben we ook huisdieren, die allen buiten of in de bijkeuken wonen. We hebben kippen, fazanten, poezen, cavia’s, konijnen, vissen en een hond. Deze komen niet zonder toezicht bij de kinderen. Onze hond zit in een apart stuk van de tuin.

Er zijn schommels, wipkippen, tractors en fietsen om buiten te spelen. Er is een grote trampoline, zandbak en klimtoestel met glijbaan. Daarnaast is er een moestuin en zijn er verschillende soorten fruitbomen in de tuin waar we met de kinderen lekker van snoepen.

Binnen hebben we een grote keuken waar de opvang plaatsvindt. Met slecht weer als we niet naar buiten kunnen, maak ik van de bijkeuken met matten een extra speelruimte om gezellig te kunnen ravotten.

Op de eerste verdieping heb ik bedjes in aparte ruimtes staan waar de kinderen afzonderlijk kunnen slapen.

Je kunt Balenshuis vinden op adres;

Groenstraat 117
5071 PC Udenhout
Bereikbaar onder nummer 013-5113738
of anja@kinderopvangbalenshuis.nl

 

Over de gastouder

Ik ben Anja Leijten-Teurlings, moeder van 4 tieners en in 1998 begonnen als gastouder. Mijn oudste dochter was toen een half jaar oud en ik vond het te rustig in huis met maar één kind. Ik ben toen in het opvangen van andermans kinderen gerold.

Voorheen werkte ik met mensen met een verstandelijke beperking en vond dit niet te combineren met het opvoeden van mijn eigen kinderen. Ik kreeg na mijn oudste dochter nog een dochter en vervolgens nog twee zonen, waarbij ik steeds ben blijven oppassen. Het opvoeden en verzorgen van jonge kinderen is steeds meer een passie geworden. Ik ben aangesloten bij diverse gastouderbureaus en ben ingeschreven in het landelijk register kinderopvang (LRK). Ik werk nu als zelfstandig gastouder in Udenhout.